Historie

Over Manege het Molenpaardje

Ome Joop verhuurt al 40 jaar zijn paarden en pony’s aan de bewoners van in en om Osdorp.

Hij begon hiermee op de Oude Molen, maar wegens nieuwbouw verhuisde hij naar de Lutkemeerweg 48. Op dat moment ontstond stichting het MOLENPAARDJE.

Ome Joop polman De stichting van ome Joop is een begrip in Osdorp en omstreken. Ome Joop is helaas niet meer aanwezig op de stichting en is 13 Oktober 2022 overleden. De stichting word bestuurd door Lia Polman, Maarten van de Loo en Anton Scheper. Wat deze manege onderscheidt van andere maneges is dat de kinderen zelf de pony’s poetsen en opzadelen. De kinderen leren dus niet alleen te rijden maar ook hoe ze de pony’s moeten benaderen, verzorgen en opzadelen. Waar ze op moeten letten bij de verzorging en hoe ze de manen kunnen vlechten etc.

En dat allemaal in een nog landelijk stukje Amsterdam voor een redelijke prijs. In de zomervakanties worden dagkampen voor de kinderen georganiseerd. In een goed verlichte buitenbak wordt rijles gegeven voornamelijk aan kinderen vanaf 6 jaar, zowel beginners als gevorderden.

Op het ogenblik is er ruimte voor pensionpaarden bij Het Molenpaardje! Onze manege beschikt over boxen en er is weidegang voor alle paarden en pony’s.

Neem voor informatie over de verschillende stallingsmogelijkheden van uw paard/ pony gerust even contact met ons op. Onze stichting draait geheel op vrijwilligers. Van les geven, kantine diensten draaien tot stallen uitmesten en pony’s en paarden voeren.

Mocht je nog wat vrije tijd over hebben en vind je het leuk om op een kleine gezellige manege te werken kom dan gezellig langs en spreek Lia, Maarten of Anton aan.

Informatie en gegevens van de stichting

KvK: 33306567

Bank: NL23RABO0389691321

BTW: NL807723940

 

 

 

VOG-verklaring voor alle vrijwilligers

Vrijwilligers die helpen bij Manege het Molenpaardje moeten eerst een VOG-verklaring kunnen overhandigen, om voor iedereen een veilige omgeving te kunnen creëren.

 

Wij werken samen met Reclassering Nederland en Halt.

Sinds 2002 hebben wij een samenwerkingsproject met de reclassering, onlangs is deze weer verlengd voor 2 jaar.